Vražda študenta, korupcia, zločin. Aký je film Ostrým nožom (recenzia)

Zdroj Zdroj: sme.sk     06.02.2019 (19:07)     Sekcia kultura

Hodnotíme nový film. čítaj celý článok

Etarget REKLAMA
 
Ďalšie články
 

Film Ostrým nožom je dostupný online i na DVD

Zdroj Zdroj: 24hod.sk     02.09.2019 (16:50)     Sekcia kultura

Na archívnej snímke režisér filmu Ostrým nožom Teodor Kuhn.

 

Ostrým nožom je dostupný online i na DVD

Zdroj Zdroj: pravda.sk     03.09.2019 (07:49)     Sekcia kultura

Slovenský film Ostrým nožom, voľne inšpirovaný vraždou Daniela Tupého, vychádza na iTunes aj na DVD nosičoch.

 

Film Ostrým nožom avizuje aj krvavá košeľa na zastávke Zochova

Zdroj Zdroj: 24hod.sk     14.02.2019 (16:40)     Sekcia kultura

Na snímke režisér Teodor Kuhn počas tlačovej konferencie k premiére filmu Teodora Kuhna Ostrým nožom 6. februára 2019 v Bratislave.

 

Bola to vražda, ktorá nás všetkých poznačila. Jana Kirschner zverejnila pesničku pre film Ostrým nožom (video)

Zdroj Zdroj: dennikn.sk     30.01.2019 (10:09)     Sekcia kultura

Vo februári bude výročie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. V rovnaký deň, 21. februára, bude mať premiéru nový slovenský film Ostrým nožom, ktorý pripomína ďalšiu vraždu nevinného mladého človeka, ktorá otriasla Slovenskom. Prípad Daniela Tupého z jesene 2005 je dodnes nevyriešený a JANA KIRSCHNER si dodnes pamätá na smutnú správu o smrti mladého chlapca. Jej pesnička Dunaj dotvára temnú […]

 

Pozrite si video Jany Kirschner k skladbe k filmu Ostrým nožom

Zdroj Zdroj: pravda.sk     30.01.2019 (12:44)     Sekcia kultura

„V novinách som si prečítala, že Teodor Kuhn, ktorého poznám od jeho detstva, točí film Ostrým nožom. Keď som čítala, o čom bude, okamžite som mu pieseň poslala".

 

Film Ostrým nožom za prvý víkend videlo 15-tisíc divákov

Zdroj Zdroj: pravda.sk     25.02.2019 (14:00)     Sekcia kultura

Film voľne inšpirovaný vraždou Daniela Tupého, Ostrým nožom režiséra Teodora Kuhna, si za prvý víkend v slovenských kinách pozrelo 15-tisíc divákov.

 

Hovorí o byrokracii, úradníckej mafii. Prečo je Ostrým nožom najlepším slovenským filmom posledných rokov

Zdroj Zdroj: dennikn.sk     23.02.2019 (08:08)     Sekcia kultura

Slovenský film málokedy má to šťastie, že vystihne spoločenskú náladu. Naposledy ju vystihla snímka Únos a teraz tu máme niečo podobné. Na deň presne rok po smrti Jána Kuciaka ste si mohli rovno z demonštrácie zájsť do kina na film Ostrým nožom. Lenže hraný debut Tea Kuhna je výnimočným filmom nielen preto, že mal premiéru 21. februára. […]

 

Únos aj Ostrým nožom boli psychicky i fyzicky náročné, hovorí herec Dávid Hartl

Zdroj Zdroj: dennikn.sk     27.02.2019 (15:43)     Sekcia kultura

Ak si niekto myslí, že film bol vytvorený na objednávku, mal by ísť do kina. Hovorí mladý herec, ktorý stvárnil úlohu zavraždeného študenta.

 

Film Ostrým nožom ocenili na festivale Cottbus v Nemecku

Zdroj Zdroj: sme.sk     11.11.2019 (19:57)     Sekcia kultura

Film získal špeciálnu cenu za najlepšiu réžiu.

 

Film Ostrým nožom: Podobnosť s prípadom Daniela Tupého nie je náhodná ani celkom šťastná

Zdroj Zdroj: sme.sk     06.02.2019 (19:07)     Sekcia kultura

Hodnotíme nový film.

Režisér filmu, ktorý je aj nie je o vražde Daniela Tupého: Hnevajú ma reakcie, že film bol na objednávku

Ostrým nožom: klincom do rakvy slovenskej justície je slovenčina

Do kín vstupuje film inšpirovaný príbehom zavraždeného Daniela Tupého

Slovenský film Ostrým nožom ocenili v Nemecku

Ako hovoriť s deťmi o smrti? Slovenský animovaný film bude súťažiť na Berlinale

J. Kirschner: Skladba Dunaj a film Ostrým nožom sa navzájom dopĺňajú

Roman Luknár: Som farba na palete

Režisér filmu Ostrým nožom: Vy sa skladáte, aby som mohol nakrútiť film (rozhovor)

Recenzia: Ostrým nožom je stávkou na istotu

Jana Kirschner: Skladba Dunaj vznikla skôr ako film Ostrým nožom

Jana Kirschner zverejnila videoklip ku skladbe Dunaj, ktorá sa objaví aj vo filme Ostrým nožom

Lesk a bieda slovenskej kinematografie

Režisér filmu Ostrým nožom: Na súde s mafiou som sa bál (rozhovor)

Vyšla titulná skladba k filmu Ostrým nožom. Pozrite si videoklip

Kiska po premiére filmu Ostrým nožom: Niektorí ľudia už dôveru nikdy nezískajú

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Ostrým nožom a Ako si vycvičiť draka 3

Prezident Kiska po premiére filmu Ostrým nožom: Niektorí ľudia už dôveru nikdy nezískajú

Roman Luknár: Thajské prostitútky vravia, že Slováci sú najlepší klienti. Nie je to náhoda

Krvavá košeľa na autobusovej zastávke. Aby sa nezabudlo

Na českom festivale Febiofest ocenili drámu Ostrým nožom

Teodor Kuhn: Drsných chlapcov z ulice nemôžu hrať herci z Národného

Ani Tolkien by nevymyslel zábavnejšiu cestu tam a zasa naspäť (recenzia)

Jana Kirschner: Umenie musí klásť otázky

Jana Kirschner napísala skladbu Dunaj k filmu Ostrým nožom

VIDEO: Drsných chlapcov z ulice nemôžu hrať herci z národného divadla, hovorí režisér Teodor Kuhn

Recenzia: Sugestívna štúdia osamelosti

Filmové premiéry: Dráma inšpirovaná vraždou Daniela Tupého aj pokračovanie rozprávky Ako vycvičiť draka

Dostal lekciu práce s vysokozdvižným vozíkom. A našiel lásku (recenzia)

Splodiť dieťa je zločin. Malý chlapec z Libanonu žiada pre svojich rodičov na súde trest

Nič od toho nečakajte, je to slovenský film. Dráma Amnestie zhmotňuje dlhú frustráciu (recenzia)

Recenzia: Ako film pre deti Mohyla jednoznačne funguje

Recenzia: Amnestie sú film, ktorý sme síce nepotrebovali, no neurazí

Recenzia: Keby toto Leto trvalo večne

Recenzia: Stačí jeden chybný krok a priepasť si pochutná

 
Počasie Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza17:00 PRVÉ TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka16:50 Rodina doktora Kleista: Definitívny koniec 78/81

 

Dvojka17:00 Správy RTVS z regiónov

 

JOJ16:50 NAŠI III. 22

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy