Recenzia: Keď bolí telo aj duša

Zdroj Zdroj: pravda.sk     19.02.2019 (07:00)     Sekcia kultura

Aké je to byť cudzincom vo vlastnom tele? Aké je to nenávidieť sa a zámerne si ubližovať? Aké je to byť terčom posmechu a nepochopenia? čítaj celý článok

Etarget REKLAMA
 
Ďalšie články
 

Dojímavý príbeh Psia duša

Zdroj Zdroj: 24hod.sk     24.01.2017 (11:07)     Sekcia kultura

Psia duša je dojímavý príbeh, ktorý vyšiel pred pár rokmi ako Psie poslanie, no vypredal sa...a teraz vychádza opäť pod názvom Psia duša aj s filmovou obálkou.

 

Recenzia: Mercury ako citlivá duša aj nespútaný hurikán

Zdroj Zdroj: pravda.sk     02.11.2018 (12:04)     Sekcia kultura

Bohemian Rhapsody je pozvánkou do zákulisia vzniku svetoznámych a nesmrteľných hitov kapely Queen a formálne očarujúcim, až perfekcionisticky precíznym dielom.

 

Ján Buzássy: Bazová duša

Zdroj Zdroj: pravda.sk     21.12.2018 (05:00)     Sekcia kultura

Básnická skladba Jána Buzássyho Bazová duša bola napísaná roku 1978 ako výsledok hľadania čistých priestorov pre život človeka.

 

Juraj Čutek - Duša v dreve

Zdroj Zdroj: topky.sk     04.04.2018 (13:00)     Sekcia kultura

V piatok 6. apríla 2018 v Savoy Gallery a v spoločenských priestoroch hotela Carlton sa uskutoční vernisáž výstavy známeho slovenského sochára Juraja Čuteka, spojená s krstom jeho rozsiahlej monografie s poetickým názvom Duša v dreve.

 

Recenzia: Inscenácia Štvorec prerazí mýty a vráti všetko na začiatok

Zdroj Zdroj: 24hod.sk     24.03.2019 (10:15)     Sekcia kultura

Po trauenmarši na javisku SND v Projekte 1918, a napriek nemu, Múza SND neopustila, a verím tomu, že ani žiadna duša zosnulého umelca, ktorej láska javisko prvej činohernej scény svojho času obohacovala svojou prítomnosťou, neodišla z neho so sklamaním. A zostáva minimálne pamiatka na ňu v každom divákovi.

 

Do boja o európske oscary putuje Tlmočník a Ťažká duša

Zdroj Zdroj: pravda.sk     25.05.2018 (14:20)     Sekcia kultura

Slovenským kandidátom na Európsku filmovú cenu 2018 v kategórii hraných filmov sa stala dráma Tlmočník režiséra Martina Šulíka. Spomedzi dokumentov to bude Ťažká duša režiséra Mareka Šulíka.

 

Recenzia: Sicario 2 - film, ktorý zostáva v tieni predchodcu

Zdroj Zdroj: pravda.sk     13.07.2018 (09:00)     Sekcia kultura

Po správe, že Sicario (2015) bude mať pokračovanie, ale už bez Denisa Villeneuvea, boli mnohí sklamaní.

 

Recenzia: Krvavá delikatesa

Zdroj Zdroj: pravda.sk     15.02.2019 (14:00)     Sekcia kultura

Keď v roku 2017 prišiel pod záštitou Netflixu na obrazovky spin-off marvelovského Daredevila (2015 - 2018), The Punisher, všetci milovníci komiksov a šťavnatej akcie boli právom vo vytržení.

 

Recenzia: Liek proti bolesti nepotrebuje drak, ale divák

Zdroj Zdroj: pravda.sk     01.11.2018 (09:00)     Sekcia kultura

Najnovšia rozprávka Dušana Rapoša Keď draka bolí hlava je nepochybne najhorším filmom roka a najhorším česko-slovenským filmom za poslednú dekádu.

 

Recenzia: Liam Neeson a jeho trochu zbytočná pomsta

Zdroj Zdroj: pravda.sk     28.02.2019 (09:00)     Sekcia kultura

Remaky známych filmov tu boli vždy. Ďalším v poradí je americká snímka Mrazivá pomsta, ktorá síce neurazí, no ani zďaleka nenadchne a po skončení titulkov bleskovou rýchlosťou vyfučí z hlavy.

FPU prijal 1026 žiadostí o dotáciu v projekte Folklór – duša Slovenska

Dotácie v projekte Folklór - duša Slovenska podporia koprodukčné diela

Takto znela duša Milesa Davisa

Takto to vyzerá, keď sa rozkladá duša neverného muža

Snímka Ja, Simon odštartovala nový projekt Duša a film

Na festivale Duša fujary sa predstavia domáci i zahraniční umelci

Pod povrchom divokých vidieckych scenérií dýcha romantická duša

Rodina Ladislava Chudíka sa háda, kde spočinú jeho ostatky

Humorné rozprávanie o psoch

Erik Truffaz: Nástroj si nevyberiete. Duša k nemu príde sama

100 sezónnych receptov, ktoré udržia telo v rovnováhe

Čo je ťažšie, vyliečiť dušu z psychického týrania, alebo roztrhnuté väzy v kolene?

V koži Johna Malkovicha sa skrýva aj duša symfonika

Sarah Larková - Spev mušlí: Stratené šťastie. Rodinná sága z Nového Zélandu

Recenzia: Keď je radosť báť sa

Keith Richards neraz utiekol smrtke rovno spred nosa, dnes oslavuje 75. narodeniny

Sting a Shaggy Bratislavský hrad obliehali, ale nedobyli

Sima Martausová pokrstila album Smej sa duša moja

Recenzia: Punková jazda pre outsiderov

Telo speváka Davida Bowieho tajne spopolnili v New Yorku

Recenzia: Eastwoodovka na pol plynu

Scenárista filmu 28 dní natočil novodobú klasiku sci-fi

Bol to stratený čas alebo je Sherlock stále geniálnym seriálom? (recenzia)

Recenzia: Dobrý humor na cti netratí

RECENZIA: On ju miluje a ona chce odísť do armády. Ako to dopadne?

Recenzia: Po bratislavskej Tosce ovca celá a vlk sýty

Dostal lekciu práce s vysokozdvižným vozíkom. A našiel lásku (recenzia)

Recenzia: Rozum a cit len ako dekorácie v skleníku

Recenzia: Megalodon nedesí, ale rozosmieva

Tarantino sa vykašľal na akciu. A je to zážitok (recenzia)

Recenzia: Náhľad do pekla

Keby sme boli ako Štúr, boli by sme ako národ v nebi, tvrdí šéf MS

Slávny maliar bol ženou v mužskom tele. Škoda, že o tom nevznikol film

Jednotka samovrahov sa ešte istotne vráti (recenzia)

 
Počasie Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza07:20 Angry Birds vo filme

 

Jednotka08:10 Rozprávky bratov Grimmovcov: Tri pierka

 

Dvojka08:55 Víno a voda

 

JOJ07:40 Múmia

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy