Recenzia: Inscenácia Štvorec prerazí mýty a vráti všetko na začiatok

Zdroj Zdroj: 24hod.sk     24.03.2019 (10:15)     Sekcia kultura

Po trauenmarši na javisku SND v Projekte 1918, a napriek nemu, Múza SND neopustila, a verím tomu, že ani žiadna duša zosnulého umelca, ktorej láska javisko prvej činohernej scény svojho času obohacovala svojou prítomnosťou, neodišla z neho so sklamaním. A zostáva minimálne pamiatka na ňu v každom divákovi. čítaj celý článok

Etarget REKLAMA
 
Ďalšie články
 

Recenzia: Divadelný Štvorec nedobehol ten filmový

Zdroj Zdroj: pravda.sk     06.02.2019 (09:00)     Sekcia kultura

Inscenácia Štvorec zaujme vizuálnym spracovaním, technickými nárokmi i tematizovanými otázkami o stave nášho sveta, ale nemá takú silu ako jej predloha.

 

Recenzia: Sága rodu Masarykovcov

Zdroj Zdroj: pravda.sk     20.06.2019 (14:07)     Sekcia kultura

V dejepise sa zvyčajne učíme o silných mužoch, ale málokedy o silných ženách, ktoré v dobrom aj v zlom stáli po ich boku. Aj o tom hovorí inscenácia Ostrov v Slovenskom komornom divadle Martin.

 

Naučia vás, na čo všetko je dobrý poriadny kuchynský nôž (recenzia)

Zdroj Zdroj: sme.sk     09.08.2019 (12:31)     Sekcia kultura

Kráľovné zločinu neposielajte do kuchyne.

 

Liberálny intelektuál je na kolenách. Udalosťou sezóny v SND môže byť Štvorec

Zdroj Zdroj: sme.sk     01.02.2019 (17:19)     Sekcia kultura

Zapojení budú aj diváci.

 

SND siahlo po skvostnom švédskom filme. Čo však s témou, ktorej Slovák nerozumie?

Zdroj Zdroj: sme.sk     08.02.2019 (14:39)     Sekcia kultura

Na inscenácii Štvorec bolo treba pracovať viac.

 

Recenzia: Stačí jeden chybný krok a priepasť si pochutná

Zdroj Zdroj: pravda.sk     10.08.2019 (16:00)     Sekcia kultura

Čo všetko dokáže sila mysle, dobrý tréning a pocit zodpovednosti? Čoho je schopné ľudské telo? Aj na tieto otázky sa snaží odpovedať film Free Solo.

 

Recenzia: Ak chceš mier, priprav sa na vojnu

Zdroj Zdroj: pravda.sk     18.05.2019 (09:00)     Sekcia kultura

Zdevastované budovy, zhorené autá či motorky, kopec mŕtvych gangstrov a potoky krvi. To všetko kvôli chladnokrvne zabitému šteniatku. S Johnom Wickom (Keanu Reeves) sa neradno zahrávať.

 

Inscenácia Nemá trieda pripomína študentom udalosti spred 30 rokov

Zdroj Zdroj: 24hod.sk     07.10.2019 (16:19)     Sekcia kultura

Ilustračná snímka.

 

Činohra SND uvedie premiéru inscenácie Štvorec

Zdroj Zdroj: 24hod.sk     01.02.2019 (15:42)     Sekcia kultura

Na snímke zľava riaditeľ Činohry Slovenského národného divadla (SND) Michal Vajdička, herečka Natália Germani, herečka Dominika Kavaschová, herec Alexander Bárta, dramaturgička Darina Abrahámová a režisér Marián Amsler počas ...

 

Zmierme sa s tým, ako mladí uvažujú. SND sa pýtalo, čoho sa boja a odpovede sú prekvapivé

Zdroj Zdroj: sme.sk     15.10.2019 (14:21)     Sekcia kultura

Inscenácia Cudzô je pre tínedžerov.

Poctou pre Hanu Hegerovú budú album, inscenácia a koncert

Ocenenie Dosky 2019 ovládla inscenácia Moral Insanity

Vysúkajte si rukávy a pracujte, nerobte tu estrádu. Boli aj takí, ktorí počas revolúcie hercov neznášali

Keď herec prestáva hrať

Legenda o Jánošíkovi trocha inak! Younak sa vracia k divákom

V nomináciách na Dosky 2019 dominuje inscenácia Moral Insanity

Inscenácia Rozum a cit na Novej scéne

Začiatok septembra prinesie do Bratislavy festival Ochotníci

Muzikál Peter Pan sa čoskoro vráti na divadelné dosky

Bádensko-Württembersko vráti Namíbii ukradnutú Bibliu a bič

Tip na balet: Chaplinov smiech cez slzy

Zábavné blúdenie so starými Grékmi

Miroslav Musil: Štefánik a jeho Giuliana

VIDEO: Nová inscenácia v SND skúma hranice lekárskej etiky

Vanda Rozenbergová: Všetko mám už dávno napísané v hlave

Na Novej dráme 2019 zvíťazila inscenácia Moral Insanity

RECENZIA Orgovánové dievčatá: Kniha o II. svetovej vojne vznikala celé roky. Prekvapivý výsledok v tebe zanechá silný dojem

Udeľovanie cien České levy ovládol film Všetko bude

Recenzia: Prázdno v krásnom obale

Recenzia: Rozum a cit len ako dekorácie v skleníku

Dostal lekciu práce s vysokozdvižným vozíkom. A našiel lásku (recenzia)

Recenzia: Keď bolí telo aj duša

RECENZIA: Aj egomaniak je len človek, presviedčajú v SND

Skúmali konšpirácie aj rasizmus a vznikla z toho divadelná inscenácia roka

Nič od toho nečakajte, je to slovenský film. Dráma Amnestie zhmotňuje dlhú frustráciu (recenzia)

Recenzia: Vedľajšie účinky bez silnejších následkov

Recenzia: Vyvoláva Trhlina zimomriavky či skôr nudu?

Recenzia: Príbeh Rocketmana v kine neohúri ani neurazí

Recenzia: Ako utiecť pred peklom?

Recenzia: Nový Leví kráľ? Formálne úchvatné prázdno

Vražda študenta, korupcia, zločin. Aký je film Ostrým nožom (recenzia)

Recenzia: S M/matkami je to ťažké...

Český lev: Filmom roka je Všetko bude, Toman zostal bez ceny

RECENZIA: Juraj Kukura v Divadle Aréna hľadal Boha

 
Počasie Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza08:40 Zámena manželiek

 

Jednotka08:40 Mestá v čase I.: Udajpur, India

 

Dvojka08:45 Regina

 

JOJ08:30 SÚDNA SIEŇ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy