Recenzia: Dobrá smrť? Neľahká, ale dôstojná rozlúčka

Zdroj Zdroj: pravda.sk     26.03.2019 (09:00)     Sekcia kultura

Vcítiť sa do situácie nevyliečiteľne chorého človeka, ktorý stratil všetku chuť do života a chce čím skôr zomrieť, nie je vôbec jednoduché. čítaj celý článok

Etarget REKLAMA
 
Ďalšie články
 

O Európske filmové ceny zabojuje dokumentárny film Dobrá smrť

Zdroj Zdroj: 24hod.sk     29.05.2019 (15:55)     Sekcia kultura

Janette Butlin z filmu Dobrá smrť.

 

Oceňovaný dokument Dobrá smrť je prístupný na internete

Zdroj Zdroj: 24hod.sk     23.10.2019 (16:16)     Sekcia kultura

Snímka z oficiálneho traileru k filmu Dobrá smrť od režiséra Tomáša Krupu.

 

Snímka Dobrá smrť zabojuje o Európsku filmovú cenu

Zdroj Zdroj: pravda.sk     30.05.2019 (07:00)     Sekcia kultura

Slovenská filmová a televízna akadémia navrhla na Európske filmové ceny v kategórii dokumentov film režiséra Tomáša Krupu Dobrá smrť, ktorý prináša tému eutanázie.

 

Eutanázia ako téma. Film Dobrá smrť podporí diskusia

Zdroj Zdroj: pravda.sk     03.03.2019 (12:00)     Sekcia kultura

Špeciálnu projekciu filmu Dobrá smrť, ktorá sa v bratislavskej Novej Cvernovke uskutoční dva týždne pred oficiálnym vstupom snímky do kín, podporí diskusia.

 

Film o eutanázii Dobrá smrť získal cenu za najlepší dokumentárny film

Zdroj Zdroj: pravda.sk     03.09.2019 (14:45)     Sekcia kultura

Film Dobrá smrť režiséra Tomáša Krupu získal na Montgomery International Film Festival cenu za najlepší dokumentárny film.

 

ROZHOVOR Slovenský film DOBRÁ SMRŤ otvára kontroverznú tému: Nebola zbabelec, hovorí syn ženy, ktorá sa rozhodla zomrieť

Zdroj Zdroj: topky.sk     22.03.2019 (14:00)     Sekcia kultura

BRATISLAVA - Do kín vstupuje dokument slovenského režiséra, ktorý pravdepodobne vzbudí veľkú odozvu. Volá sá DOBRÁ SMRŤ a sleduje posledné mesiace a dni života Janette Butlin, ktorá sa rozhodne pre dôstojnú, lekárom asistovanú smrť. Musí preto vycestovať do Švajčiarska, kde je tento spôsob konca života legálny. Film Tomáša Krupu však sleduje aj osud jej syna Simona Conveya, ktorý, rovnako ako jeho matka, trpí nevyliečiteľnou svalovou dystrofiou.

 

Na Cinematiku ocenili Favoritku, Skutok sa stal i Dobrú smrť

Zdroj Zdroj: pravda.sk     17.09.2019 (06:40)     Sekcia kultura

Víťazmi festivalu Cinematik Piešťany sú historická dramédia Favoritka (2018) a dokumentárne snímky Skutok sa stal (2019) a Dobrá smrť (2018).

 

Film Dobrá smrť bodoval na festivale Jeden svět

Zdroj Zdroj: 24hod.sk     18.03.2019 (14:20)     Sekcia kultura

Ilustračná snímka.

 

Film Dobrá smrť sprevádza podporná kampaň, zapojilo sa 15 osobností

Zdroj Zdroj: 24hod.sk     11.03.2019 (14:43)     Sekcia kultura

Ilustračná snímka.

 

Na festivale Cinematik uspeli dokumenty Dobrá smrť a Skutok sa stal

Zdroj Zdroj: 24hod.sk     16.09.2019 (11:46)     Sekcia kultura

Atmosféra filmového festivalu Cinematik.

Dokument Tomáša Krupu Dobrá smrť sa rozbieha do sveta za divákmi

Filmové premiéry: Hľadanie toho pravého, slovenský punk aj snímka o dobrovoľnej smrti

Symbolická posledná rozlúčka so zosnulým „Ďuďom“ z Hexu bude v bratislavskej Starej tržnici

Posledná rozlúčka s J. Čorbom bude v piatok v Krematóriu v Bratislave

Filmové premiéry: Julianne Moore ako Gloria aj neľahká cesta hľadania viery

RECENZIA Leví kráľ je vizuálne dokonalým očarujúcim filmom: Brzdí ho však strata emócií a slovenský dabing

Posledná rozlúčka s dramaturgom V. J. Gruskom bude v nedeľu

ROZLÚČKA (?) S PIŠTOĽNÍKOM

V Prahe začala posledná rozlúčka s Karlom Gottom

Posledná rozlúčka s Albertom Marenčinom bude 19. marca

Verejná rozlúčka s Karlom Gottom bude 11. októbra

Česť tvojej pamiatke, Paľo!

Rozlúčka s Gottom pokračuje omšou v pražskej katedrále

Symbolická rozlúčka so spevákom Hexu bude v pondelok

Naučia vás, na čo všetko je dobrý poriadny kuchynský nôž (recenzia)

Pavel Vilikovský hovoril o každom a za všetkých

Verejná rozlúčka s Gottom v Prahe si vyžiada dopravné obmedzenia

Jednou z elíps vošiel do tej krajiny vnútra

Dobrá správa, Turing žije

Recenzia: Rozum a cit len ako dekorácie v skleníku

Recenzia: Prázdno v krásnom obale

Dostal lekciu práce s vysokozdvižným vozíkom. A našiel lásku (recenzia)

Recenzia: Keď bolí telo aj duša

RECENZIA: Aj egomaniak je len človek, presviedčajú v SND

Kolednícka akcia Dobrá novina otvorila jubilejný 25. ročník

Recenzia: Vedľajšie účinky bez silnejších následkov

Nič od toho nečakajte, je to slovenský film. Dráma Amnestie zhmotňuje dlhú frustráciu (recenzia)

Novinka od BANKS je dobrá ako čistenie uší vatovými tyčinkami

Slovenský film ako dobrá punková skladba

Recenzia: Vyvoláva Trhlina zimomriavky či skôr nudu?

Recenzia: Ako utiecť pred peklom?

Recenzia: Príbeh Rocketmana v kine neohúri ani neurazí

Recenzia: Nový Leví kráľ? Formálne úchvatné prázdno

Vražda študenta, korupcia, zločin. Aký je film Ostrým nožom (recenzia)

 
Počasie Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy