RECENZIA Orgovánové dievčatá: Kniha o II. svetovej vojne vznikala celé roky. Prekvapivý výsledok v tebe zanechá silný dojem

Zdroj Zdroj: topky.sk     18.06.2019 (12:00)     Sekcia kultura

BRATISLAVA - Vždy ma fascinovala téma II. svetovej vojny, osobitne však toho, čím všetkým si museli prejsť väzni v koncentračných táboroch. Videla som množstvo dokumentov týkajúcich sa tejto problematiky a prečítala som snáď všetko, čo sa dalo. Keď sa mi do rúk dostala kniha Orgovánové dievčatá od autorky Marthy Hallovej Kellyovej, mala som pocit, že ma už nič nemôže prekvapiť. Avšak pútavý štýl a reálnosť, s ktorou opisuje hrôzy koncentračného tábora mi ukázali, ako veľmi som sa mýlila. Táto kniha je klenot, ktorý vyniká nad všetkými ostatnými a aj preto sa ju oplatí prečítať. čítaj celý článok

Etarget REKLAMA
 
Ďalšie články
 

Martha Kellyová Hallová: Orgovánové dievčatá

Zdroj Zdroj: pravda.sk     06.06.2019 (05:00)     Sekcia kultura

Newyorská organizátorka spoločenských podujatí Caroline Ferridayová má plné ruky práce na francúzskom konzuláte a na obzore sa črtá nový ľúbostný vzťah.

 

Martin Zaiček, Andrea Kalinová, Petra Hlaváčková (eds.): Architektúra starostlivosti

Zdroj Zdroj: pravda.sk     05.10.2019 (05:00)     Sekcia kultura

Kniha odkazuje k fenoménu kúpeľníctva na území dnešného Slovenska v období po druhej svetovej vojne, neopomína však ani tému vnímania tela, regenerácie a spôsobu života.

 

Recenzia: Hra o tebe, ktorý chceš byť sám sebou!

Zdroj Zdroj: pravda.sk     20.03.2019 (09:00)     Sekcia kultura

Nitrianske publikum prijalo inscenáciu Prízraky so sympatiami, čo hre možno zaručí dlhú životnosť na javisku Starého divadla.

 

Karikatúra Hitlera vznikala aj v Čechách. Nový film o druhej svetovej šokuje

Zdroj Zdroj: pravda.sk     09.09.2019 (16:00)     Sekcia kultura

Režisér Thora čoskoro ponúkne bláznivý pohľad na druhú svetovú vojnu a Hitlera samotného. Film Jojo Rabbit sa nakrúcal aj v Čechách.

 

Recenzia: Loli paradička pobaví aj chytí za srdce

Zdroj Zdroj: pravda.sk     23.07.2019 (12:00)     Sekcia kultura

Autentickosť, humor, srdce, posolstvo. Taký silný debut tu už dlho nebol, a je možné, že dlho znova nebude.

 

Kateřina Tučková: Vyhnanie Gerty Schnirch

Zdroj Zdroj: pravda.sk     03.04.2019 (05:00)     Sekcia kultura

Debutová kniha dnes už známej a úspešnej českej autorky sa vracia v čase do dní na konci druhej svetovej vojny.

 

Recenzia: O stratách aj druhej šanci

Zdroj Zdroj: pravda.sk     05.07.2019 (09:00)     Sekcia kultura

Počas druhej svetovej vojny bojoval na strane Hitlera, neskôr sa stal futbalovou hviezdou Manchestru City a pre mnohých Britov dokonca hrdinom.

 

Michael Ondaatje: Zatmenie

Zdroj Zdroj: pravda.sk     15.02.2020 (07:00)     Sekcia kultura

Známy kanadsko-srílanský spisovateľ, ktorý sa preslávil najmä románom Anglický pacient, sa vo svojej novej knihe vracia do čias krátko po druhej svetovej vojne.

 

Ak cítite hnev a bojíte sa, nie ste sami, píše Katarzia

Zdroj Zdroj: dennikn.sk     04.04.2020 (21:38)     Sekcia kultura

Začali sme ešte viac žiť v mobiloch a počítačoch. Mám dojem, že to je teraz jediné miesto, sci-fi, kde žijeme. Z každej strany na nás vyskakuje, že treba byť pozitívny, stay strong, zostať silný. Ale pritom každý má počas týchto týždňov aspoň jeden vnútorný breakdown. Povedať vám, ako to vnímam, nepovažujem za fňukanie, chcem vás len podporiť, ak […]

 

Silný príbeh o prežití Dievča v zelenom svetri

Zdroj Zdroj: 24hod.sk     04.10.2019 (14:20)     Sekcia kultura

Kniha Dievča v zelenom svetri sú dojímavé spomienky poľskej rodiny, ktorej sa podarilo uniknúť nacistickej likvidácii.

Kniha roka 2019: Pod čepcom býva tma

Móda mala vďaka Karolovi Kállayovi svetový šmrnc aj v socializme

Kniha roka Pravdy: Ako hlasovali

Kniha, ktorú nekúpite v žiadnom obchode

RECENZIA Bohmi opovrhovaná, smrteľníkmi milovaná: Napínavý epos o mocnej Kirké nebudeš chcieť pustiť z ruky

Slová ubližujú ako zbrane, ticho však bolí rovnako

Kniha: Spoločné korene, spoločný hlas

Kniha týždňa: Verše podobné dobre naladeným vtákom

Kniha týždňa: O čo ide, ak vôbec

Kniha D. Hrušovského je aj dokumentom o živote v komunizme

Výtvarné umenie stalinizmu mapuje kniha Alexandy Kusej

Filmári v priamom prenose odkázali, že v tejto krajine ešte nie je všetko, ako má byť. Filmom roka je Tlmočník

Kniha týždňa: Houellebecqove obsesie a kritika Západu

Kniha Nedopovedané príbehy opisuje holokaust, ale aj túžbu po živote

Zvláštna láska, zvláštna vojna

Kniha hodiniek z Betliara. Klenot, čo u nás nemá obdobu

Kniha Trnava a Trnavčania obsahuje aj fotografie zo súkromných albumov

Stále ťa mať. Unikátna kniha so zlatou oriezkou

Ty by si ma nakrúcal, keby mi bolo takto zle? Výnimočne silný film o Andrejovi Bánovi

Vily nad Bratislavou sa po novom zmestia aj do kabelky

Stefan Zweig - Pred búrkou. Táto kniha je varovný prst pre dnešnú Európu

Guinnessova kniha uznala za najstaršiu osobu 116-ročnú Japonku

Nikdy ste neboli v galérii? Táto kniha vás tam možno privedie

Kniha, akých na Slovensku nie je veľa. Poézia v krojoch - Kroje v poézii

Činohra SND uviedla premiéru inscenácie Celé zle

Budú aj nový Top Gun parodovať? Tom Cruise chce urobiť dojem na starých stíhačkách

Film o Baťovi je poetickou poctou, surreálny dojem mu dodal Bolek Polívka

Ozzy Osbourne zo zdravotných dôvodov zrušil celé európske turné

Udelili ceny Najkrajšie knihy Slovenska 2018

Žijú inde, ale na víkendy chodievajú domov a rozhodli sa spojiť celé mesto

Rusalka k storočnici SND

Pozor, nekoketujeme. Nič vás úplne nepripraví na to, čo uvidíte vo filme V sieti

Vo svete uspeli, doma v Československu boli doteraz takmer zabudnutí. Príbeh Ascherovcov je ako detektívka

Dystopická budúcnosť: Slováci fušujú premenu človeka na robota, tínedžeri môžu nosiť filtre na tvári

 
Počasie Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy