Recenzia: Nový Leví kráľ? Formálne úchvatné prázdno

Zdroj Zdroj: pravda.sk     30.07.2019 (09:00)     Sekcia kultura

Ten, kto v deväťdesiatych rokoch nevidel na VHS kultového Levieho kráľa (1994), akoby ani nežil. čítaj celý článok

Etarget REKLAMA
 
Ďalšie články
 

Filmové premiéry: Nový Leví kráľ aj nekonvenčný príbeh lásky z východného Slovenska

Zdroj Zdroj: pravda.sk     18.07.2019 (16:00)     Sekcia kultura

Od tohto týždňa si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť rodinný film Leví kráľ, romantickú komédiu Loli paradička či snímku 100 vecí.

 

Speváčka Beyoncé zverejnila skladbu Spirit k filmu Leví kráľ

Zdroj Zdroj: 24hod.sk     11.07.2019 (07:11)     Sekcia kultura

Americká speváčka Beyoncé zverejnila skladbu Spirit. Novinka sa bude nachádzať na sountracku k filmu Leví kráľ, ktorý začnú v slovenských kinách premietať 18. júla. Beyoncé je kurátorkou albumu The Lion ...

 

Recenzia: Prázdno v krásnom obale

Zdroj Zdroj: pravda.sk     03.05.2019 (11:00)     Sekcia kultura

Potoky šampanského, čiary koksu, blyštiace sa drahokamy, ohňostroje, sloboda, beztrestnosť.

 

Recenzia: Ostrým nožom je stávkou na istotu

Zdroj Zdroj: pravda.sk     21.02.2019 (09:00)     Sekcia kultura

Sú filmy, ktoré otvárajú slabo zašité rany spoločnosti radikálne, formálne experimentálne, cynicky a s odstupom. Potom sú také, čo sa nevyhýbajú pátosu, tlačeniu na pílu, doslovnosti, no koniec koncov sú úprimné, osobné a formálne precízne.

 

Recenzia: Fascinujúca sci-fi pre náročných

Zdroj Zdroj: pravda.sk     23.05.2019 (12:00)     Sekcia kultura

Ako môže vyzerať život vo vesmíre pre tých, ktorí sa už nemôžu vrátiť späť na Zem? Za oknom lode čiernočierna tma, vnútri až desivé ticho či depresívne prázdno.

 

Leví kráľ je dokonalý, nemožno mu nič vyčítať. Okrem tej dokonalosti

Zdroj Zdroj: sme.sk     17.07.2019 (09:58)     Sekcia kultura

Nezabudnime, že lev nie je chlapec.

 

RECENZIA Leví kráľ je vizuálne dokonalým očarujúcim filmom: Brzdí ho však strata emócií a slovenský dabing

Zdroj Zdroj: topky.sk     26.07.2019 (10:00)     Sekcia kultura

BRATISLAVA - Rok 1994. Do kín prichádza najnovší animák od štúdia Disney, ktorý nás berie na dobrodružstvo do ďalekej Afriky. Spievajúce zvieratá, sympatickí hrdinovia, perfektná hudba Hansa Zimmera a piesne Eltona Johna, no a okrem iného aj scéna, ktorá nejednému dieťaťu spôsobila na niekoľko dlhých dní traumu. Mufasova smrť v Levom kráľovi priklincovala do sedadiel aj dospelých a asi sa nájde len málokto, kto by si tento animák neužil. Výsledkom boli nadšené recenzie, tri Zlaté glóbusy a dva Oscary.

 

Primo Levi, autor svedectiev o holokauste, sa narodil pred 100 rokmi

Zdroj Zdroj: 24hod.sk     31.07.2019 (05:50)     Sekcia kultura

Primo Levi, screenshot z youtube.com

 

Prázdno po ňom nikto nedokáže zaplniť. JARO FILIP 70 - spomienkový koncert

Zdroj Zdroj: topky.sk     07.05.2019 (14:00)     Sekcia kultura

Keď sa v ten horúci letný deň pred devätnástimi rokmi rozšírila správa, že zomrel Jaro Filip, nikto z nás tomu najskôr neuveril. Vraveli sme si: to nemôže byť predsa pravda, to je zasa len nejaký Jarov žartík... žiaľ, nebol. Jaro odišiel v najlepších rokoch, sotva začal ďalšiu päťdesiatku. Odišiel rýchlo, bez varovania. Zostalo tu po ňom prázdno, ktoré nik nezaplnil.

 

Kráľ sa vracia. Pozrite si nový trailer na Levieho kráľa

Zdroj Zdroj: sme.sk     11.04.2019 (11:07)     Sekcia kultura

Do kín príde 19. júla.

Vražda študenta, korupcia, zločin. Aký je film Ostrým nožom (recenzia)

Kráľ valčíka, André Rieu, sa vracia do Bratislavy

Kráľ Momo otvoril karneval v Rio de Janeiro

Výtvarník Vladimír Král pozýva na výstavu Ilustrácie

Martina Matlovičová a Vladimír Král predstavujú obrázky z garáže

RECENZIA Priemerný Detektív Pikachu poteší každého fanúšika Pokémonov: Užijú si ho však aj ostatní?

Naučia vás, na čo všetko je dobrý poriadny kuchynský nôž (recenzia)

Recenzia: Keď bolí telo aj duša

Dostal lekciu práce s vysokozdvižným vozíkom. A našiel lásku (recenzia)

Recenzia: Rozum a cit len ako dekorácie v skleníku

RECENZIA: Aj egomaniak je len človek, presviedčajú v SND

Nič od toho nečakajte, je to slovenský film. Dráma Amnestie zhmotňuje dlhú frustráciu (recenzia)

Recenzia: Vedľajšie účinky bez silnejších následkov

Recenzia: Príbeh Rocketmana v kine neohúri ani neurazí

Recenzia: Ako utiecť pred peklom?

Recenzia: Vyvoláva Trhlina zimomriavky či skôr nudu?

Recenzia: S M/matkami je to ťažké...

RECENZIA: Juraj Kukura v Divadle Aréna hľadal Boha

Recenzia: Hra o tebe, ktorý chceš byť sám sebou!

Recenzia: Superhrdina proti svojej vôli

Recenzia: Pomaľované vtáča - krásne stvárnenie zla

Recenzia: Keď má diabol detskú tvár

Recenzia: O čarovnom záchrancovi Dumbovi

Recenzia: Romeo, Júlia a Krstná mama

Recenzia: Keď sa bezmocní začnú búriť

Vladimír Furdík: Nočný kráľ mal len jednu cestu. Zlo. My máme na výber

Recenzia: Captain Marvel zostáva v tieni predchodcov

Recenzia: Večne mladá moralita

Recenzia: Keď zostanú len nostalgia a nádej

Recenzia: Dobrá smrť? Neľahká, ale dôstojná rozlúčka

Zhrnutie Game of Thrones: Konečne vieme, čo chce Nočný kráľ (2. časť 8. série)

Nočný kráľ z Hry o tróny nie je porazený. Prichádza do Bratislavy

Recenzia: Nech je svetlo! Oslava krásnej mužnosti

Recenzia: Yesterday? Svieži letný kinohit

 
Počasie Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza15:00 Policajné prípady

 

Jednotka14:25 Don Matteo 6/96

 

Dvojka14:50 Deti vypovedajú

 

JOJ14:45 SÚDNA SIEŇ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy