Nič od toho nečakajte, je to slovenský film. Dráma Amnestie zhmotňuje dlhú frustráciu (recenzia)

Zdroj Zdroj: sme.sk     24.10.2019 (15:30)     Sekcia kultura

Vzbura väzňov v Leopoldove je nevídanou akciou. čítaj celý článok

Etarget REKLAMA
 
Ďalšie články
 

Recenzia: Amnestie sú film, ktorý sme síce nepotrebovali, no neurazí

Zdroj Zdroj: pravda.sk     30.10.2019 (12:00)     Sekcia kultura

Z tvorivej dielne produkčnej spoločnosti Azyl vzišla po šiestich rokoch od premiéry divácky úspešného filmu Kandidát snímka Amnestie.

 

Vzbura vo väznici v Leopoldove: Nakrúcali sme v opustenom trakte, vraví režisér filmu Amnestie

Zdroj Zdroj: pravda.sk     04.06.2019 (09:00)     Sekcia kultura

Slovenský film Amnestie v réžii Jonáša Karáska, ktorý v roku 2013 nakrútil úspešného Kandidáta, by sa mal v slovenských kinách objaviť v novembri tohto roka.

 

Video: Ako vzniká film na Slovensku? Nahliadnite s nami do zákulisia príprav filmu ‘Amnestie’

Zdroj Zdroj: 24hod.sk     03.02.2019 (17:34)     Sekcia kultura

Na jeseň tohto roku príde do kín celovečerný film Amnestie. Ústrednou témou filmu je Havlova amnestia, ktorú udelil Václav Havel 3. januára 1990, pár dní po tom, ako bol zvolený za československého prezidenta.

 

Kto uloví viac Sĺnk v sieti, Amnestie či Nech je svetlo?

Zdroj Zdroj: pravda.sk     27.02.2020 (11:24)     Sekcia kultura

Najlepším filmom roka sa môže stať triler Amnestie, dráma Nech je svetlo alebo Punk je hneď!

 

Vo filme Amnestie zaznejú pesničky Depeche Mode s oficiálnym súhlasom skupiny

Zdroj Zdroj: dennikn.sk     04.10.2019 (14:19)     Sekcia kultura

Má to byť „konšpiračný triler inšpirovaný skutočnými udalosťami z obdobia Nežnej revolúcie“. Nový česko-slovenský film Amnestie bude mať premiéru až na konci októbra, no už teraz sa dá o ňom povedať niekoľko vecí. Jeho veľmi dôležitou súčasťou je hudba. Tvorcovia to dokázali už pri prvej pesničke, ktorú si vybrali. Pasážovú revoltu Karla Kryla nechali naspievať Richardovi Müllerovi, […]

 

Filmové Amnestie sú najmä obžalobou porevolučných elít, ktoré sa vykašlali na obyčajných ľudí

Zdroj Zdroj: dennikn.sk     31.10.2019 (12:16)     Sekcia kultura

Nový slovenský film sa trochu kŕčovito snaží nebyť čiernobielym príbehom.

 

Maroš Hečko: Sloboda nám nespadla len tak z neba

Zdroj Zdroj: pravda.sk     12.07.2019 (09:00)     Sekcia kultura

Nový slovenský film Amnestie, inšpirovaný knihou Radovana Dunaja Amnestia, ktorá rozpútala peklo, má prísť do kín koncom októbra.

 

Vražda študenta, korupcia, zločin. Aký je film Ostrým nožom (recenzia)

Zdroj Zdroj: sme.sk     06.02.2019 (19:07)     Sekcia kultura

Hodnotíme nový film.

 

Ani Tolkien by nevymyslel zábavnejšiu cestu tam a zasa naspäť (recenzia)

Zdroj Zdroj: sme.sk     16.04.2019 (13:22)     Sekcia kultura

Film Trabantom tam a zasa naspäť je poctivý film o partičke kamarátov.

 

Film o Havlových amnestiách zaujal aj prestížny filmový festival

Zdroj Zdroj: sme.sk     16.04.2019 (12:47)     Sekcia kultura

Pozrite si nový teaser k filmu Amnestie.

Komunizmus pošramotil všetkých, ale aj vzbura v Leopoldove mala svojho Jánošíka

Krylova pieseň skončila pod cirkulárkou. Richard Müller ju teraz nahral pre film Amnestie

Havelka o filme Vlastníci: Je to smiech, ktorý uvoľňuje frustráciu

kolektív autorov: Amnestie

Nová dráma/New Drama v znamení environmentalistiky a ekológie

Nomináciám na ceny Slnko v sieti vládne film Amnestie

Recenzia: Hra o tebe, ktorý chceš byť sám sebou!

Film Amnestie má najviac nominácií na Slnko v sieti. Kto získa slovenskú filmovú cenu?

Pozrite si Hluché dni

Dostal lekciu práce s vysokozdvižným vozíkom. A našiel lásku (recenzia)

Slovenský film nie je kríze, aj keď to na Slnku v sieti vyzeralo inak

Slovenský film Služobníci je v súťaži Berlinale

V Bratislave sa začína 15. ročník festivalu Nová dráma/New Drama

Nový slovenský film “Kto je ďalší?“ predstavuje oficiálny trailer!

VIDEO: Sloboda nám nespadla len tak z neba, treba o ňu bojovať aj dnes, vraví Maroš Hečko

Chceli nakrútiť slovenský film európskeho formátu. Hrá v ňom aj Attila Végh

Zažeň jesennú depresiu v kine: Čaká ťa temný Joker, nový Terminátor či brutálne realistický slovenský film Amnestie

Film Punk je hned! je autentický až na dreň. Takéhoto hrdinu ešte slovenský film nemal

Vypredaný slovenský film. Komédia Loli paradička patrí medzi víťazov Art Film Festu

Čínsky film, ktorý je úspešný na západnom trhu? V tom je niečo podozrivé

Tvorcovia filmu Amnestie sa inšpirovali aj ľuďmi z jadra VPN

Slovenský film Kto je ďalší? je ďalším nepodareným pokusom o Black Mirror na domáci spôsob

Zlatý glóbus pre najlepší film získala vojnová dráma 1917, uspel aj Tarantino

Peklo vo väznici. Pozrite si nový teaser z filmu Amnestie

Do súťaže Dráma 2018 prihlásili 34 textov

Festival Nová dráma sa v máji konať nebude

Filmové premiéry: Hľadanie toho pravého, slovenský punk aj snímka o dobrovoľnej smrti

Viera za čias ŠtB. Slovenský film Služobníci mal slávnostnú premiéru na festivale Berlinale

Recenzia: Ako film pre deti Mohyla jednoznačne funguje

Art Film Fest ponúkne premiéru dokumentu o legendárnej skupine básnikov

Slovenský film Casino.sk spája svet hazardu, politickej korupcie a Kuciaka v nezmyselnom celku

Dráma Shoplifters získala Césara za najlepší zahraničný film

Slovenský film Punk je hneď! sa oplatí vidieť nielen pre šťavnaté záhorácke nadávky

Recenzia: V sieti - Film ako prostriedok na odhalenie problému

 
Počasie Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy